Главная » 2015 » Июль » 1 » Что нужно для подписания договора с Киевэнерго
22:46
Что нужно для подписания договора с Киевэнерго

Наступним повідомляємо Вам, що у зв’язку з численними скаргами від мешканців нашого будинку з приводу відмов ПАТ Київенерго заключити індивідуальні договори на постачання електроенергії, 22.06.2015 р. ОСББ звернулося до ПАТ Київенерго за роз’ясненням щодо укладання індивідуальних договорів з мешканцями квартир і проханням пояснити причину даних відмов.

Після тривалих переговорів, 30.06.2015, Київенерго наразі надало ОСББ роз’яснення щодо процедури укладання індивідуальних договорів про користування електричною енергією, яке повинно було надати кожному власнику квартири при зверненні останнього для укладання індивідуального договору.

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про електроенергетику» та п. З ПКЕЕН, які регулюють взаємовідносини між побутовими споживачами електричної енергії та енергопостачальною організацією ПАТ Київенерго, споживання електричної енергії здійснюється на підставі договору про користування електричною енергією між споживачем та енергопостачальником.

Для укладення індивідуальних договорів про користування електричною енергією між мешканцями будинку та енергопостачальником ПАТ Киїенерго кожному мешканцю необхідно:

1.Забезпечити встановлення, за власний рахунок, окремого розрахункового засобу обліку електричної енергії та технічного засобу контролю і управління споживанням електричної енергії та величини потужності на кожну квартиру. При цьому повинні виконуватись певні технічні заходи.

2. У зв’язку з тим, що на даний момент договір про постачання електричної енергії між Київенерго та балансоутримувачем будинку ОСББ вже укладено, про що повідомлялось раніше, кожний мешканець повинен звернутися до центру обслуговування клієнтів для оформлення заявки на технічну перевірку електролічильників для визначення, чи відповідає встановлений облік електричної енергії вимогам та нормам чинного законодавства України.

Тобто, кожен власник квартири повинен персонально визвати інспектора ПАТ Київенерго для перевірки вузла обліку на відповідність технічним вимогам, згідно чинного законодавства, в індивідуальному порядку.

Технічні заходи, вимоги та норми чинного Законодавства (що були зазначені у п.1 та 2): https://docs.google.com/…/1qqrJbuurvY5TQ4UtX4lJQGFQDG…/edit…

3. Якщо облік електричної енергії по факту перевірки, і тільки після неї, буде відповідати вимогам чинного законодавства, необхідно звернутися до центру обслуговування клієнтів для укладання договору про користування електричною енергією.

У разі наявності технічних порушень, укладання договору про користування електричною енергією буде можливим лише після їх усунення.

У зв’язку з тим, що вищеописана процедура індивідуальної перевірки електролічильників, що нав’язує Київенерго, довготривала у часі для кожного з співвласників нашого будинку, ОСББ ініціює організовану централізовану перевірку усіх електролічильників, що стане предметом переговорів, які відбудуться у четвер 02.07.2015, між головою правління ОСББ Мельничук О.В і уповноваженим представником договірного відділу ПАТ Київенерго.

Про результати переговорів та прийняте рішення буде повідомлено додатково у найближчий час.

З повагою, ОСББ

Просмотров: 435 | Добавил: ceneya | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar